18 Δεκεμβρίου 2014

Η γέννηση του Χριστού


Πλησιάζουν τα χριστούγεννα και είναι ευκαιρία 
να δούμε την ιστορία της γέννησης του Χριστού.





Νόστιμα γλειφιτζούρια!


 Υλικά
250 γρ. ζάχαρη ( ένα φλιτζάνι του τσαγιού)
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας γλυκόζη (100 γρ.)
80 γρ. νερό
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
8 ξυλάκια από σουβλάκια  
 
Εκτέλεση
Βάζεις τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν, χωρίς να ανακατεύεις. Όταν αρχίζει ο βρασμός, ρίχνεις 4-5 σταγόνες κόκκινο χρώμα και το αφήνεις για άλλα 5-6 λεπτά. Έχεις ένα ποτήρι με κρύο νερό και δοκιμάζεις αν έχει γίνει η καραμέλα. Ρίχνοντας λίγο μείγμα στο νερό θα πρέπει να ακουστεί ένας θόρυβος.Τότε έχει γίνει, διαφορετικά περιμένεις. Βάζεις πάνω σε μια λαδόκολλα 8 ξυλάκια από σουβλάκια. Καλύτερα κάτω στο μάρμαρο ή στο πλακάκι. Ρίχνεις 2 κουταλιές από το μείγμα σε κάθε σουβλάκι και τα αφήνεις να κρυώσουν. Έτοιμα! Φτιάξτε τα!
 

  Διαφορετικός κορμός σοκολάτας

 

 Υλικά

  • 2 πακέτα (450 γρ.) μπισκότα πτι-μπερ
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 3-4 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, τη μαργαρίνη και τις κουβερτούρες να λιώσουν. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά(δεν πρέπει να βράσει).
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά(περιμένουμε λίγο να κρυώσει), προσθέτουμε το κονιάκ, τα μπισκότα θρυμματισμένα, τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κορμού, τον πασπαλίζουμε με τρούφα και τον τοποθετούμε σε μικρή, μακρόστενη φόρμα του κέικ, όπου έχουμε στρώσει μεμβράνη, για να βγει εύκολα από τη φόρμα.
Αν θέλουμε, αντί να βάλουμε τον κορμό σε φόρμα, τον βάζουμε σε ένα δισκάκι.
Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο και τον αφήνουμε 3-4 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου